Az öt legjobb párkapcsolati videó

Az öt legjobb párkapcsolati videó a TED-en

Az alábbi videókat egy kellemes közös estére ajánlom. Szerintem imádnivalóak, inspirálóak, elgondolkodtatóak és viccesek. A videókhoz beállítható magyar felirat.

 

Robert Waldinger: Mitől lesz jó az életünk? A leghosszabb kutatás tanulságai a boldogságról

Mitől vagyunk boldogok? Ha a pénzre és hírnévre gondolsz, akkor bizony tévedsz. Egy 75 éves kutatás ötödik vezetője mesél arról, hogy az adatok mit mutatnak az igazi boldogságról.

 

Esther Perel: A vágy titka hosszútávú kapcsolatban

A hosszú távú kapcsolatainkban a partnerünket egyszerre szeretnénk a legjobb barátunknak és erotikus partnerünknek tekinteni. Ez a két igény egymásnak ellent mond: egyszerre szeretnénk biztonságot és izgalmas meglepetést. Vajon hogyan tudjuk a vágyat fenntartani? Mi a titka az erotikus intelligenciának?

 

Margaret Heffernan: Merj ellentmondani!

Néhány ember ösztönösen elkerüli a konfliktust. Margaret megmutatja, hogy a jó nézeteltérések fontos részei a fejlődésnek. A legjobb partnerek nem a “bólogató Jánosok” – éppen ellenkezőleg. A nagyszerű kapcsolatokban sokszor egyáltalán nem értenek egyet.

 

Helen Fisher: Miért szeretünk? Miért csalunk meg?

Helen egy érdekes témáról beszél: a szerelemről. Hogyan fejlődött ki, a biokémiai alapjairól és a társadalmi fontosságáról.

 

Julian Treasure: Hogyan beszéljünk, hogy mások szívesen figyeljenek rád?

Érezted már azt, hogy beszélsz – de senki sem figyel? Julian hangokkal foglalkozik és elárulja, hogyan lehet beszédünket érdekesebbé és empatikusabbá tenni.