Milyen kihívásokkal küzdenek a kisgyermekes párok? Női oldal

A gyerek, vagy gyerekek születése gyökeresen megváltoztatja a hétköznapokat.

Szerencsés esetben olyan pár vállal gyereket vagy gyerekeket, akik között minden rendben van. Még egy ilyen jól működő kapcsolatot is képes megtépázni a gyerekek érkezése.

Gyakran azonban már a gyerekek születése előtt is súlyos problémák vannak. Ilyen esetben a konfliktusok egyre gyakoribbá válnak.

Mi minden változik?
nézzük a női oldalt:
 1. Szeretek emberek között lenni, ismerkedni, beszélgetni. A munkám is erről szólt. Imádtam. Most meg kell szoknom, hogy totálisan belassult az életem.
 2. Szeretek és tudok is sokat dolgozni, de fontos volt, hogy mindig tudtam, ha leteszem este vagy pénteken a lantot, akkor nem kell a munkámmal foglalkoznom. Most gyakorlatilag non-stop szolgálatban vagyok. Nehéz azt megélni, hogy nem tudok lazítani, mert bármikor szükség lehet rám.
 3. Régen imádtam olvasni, filmeket nézni vagy csak egyedül sétálni a városban. Jelenleg az énidő totál eltűnt az életemből. Az is szervezést igényel, hogy egyedül mehessek le bevásárolni. Mióta megszülettek a gyerekek nem olvastam egyhuzamban fél órát.
 4. Azelőtt álmodtam egy egy olyan napról, amikor nem kell elmennem sehová, itthon kuckózhatok. Most csak ez van. Nagyon bezárva érzem magam.
 5. Korábban könnyen kértem segítséget. Most nehezen engedem át a gyerekeket másnak. Azt szeretném, hogy a párom segítsen többet de ő vagy a nagymamákat vagy a babysittert riasztja.
 6. Amíg dolgoztam a házimunkát megosztottuk a férjemmel. Mióta itthon vagyok a gyerekekkel minden a nyakamba szakadt, mondván úgy is itthon vagyok.
 7. Régen nem foglalkoztatott ennyire, hogy mások hogyan gondolkodnak rólam. Most próbálok megfelelni a páromnak, a nagyszülőknek, a gyerekorvosnak stb.
 8. Szeretem, ha pontosan tudom mi hogyan fog történni. Jelenleg fogalmam sincs, mi lesz az adott nap végére. Mindenki jó tanácsokkal bombáz, de ezek egymásnak totálisan ellenmondanak. Teljesen elbizonytalanodtam.
 9. A gyerekek születése előtt sok időt töltöttünk együtt, most szinte alig találkozunk. A párom korán kel, akkor én még alszom az éjszakai műszak miatt. Este közösen fürdetünk, fektetünk de van, hogy mire végzek már elaludt.
 10. Szülés előtt nem volt gond a házasélettel, most azonban annyira kimerült vagyok, hogy eszembe sem jut, hogy együtt legyünk az ágyban. Ez persze örökös konfliktusforrás kettőnk között.
 11. Nem érti a párom, hogy nincsen időm a fogyókúrára, a sportra. Nem tudom, hogy miért olyan nagy tragédia, ha maradt rajtam néhány kiló felesleg?
 12. Rendszeresen kritizál a társam, hogy miért töltök olyan sok időt azzal, hogy leadjam a terhesség alatt rám rakódott kilókat. Nekem fontos, hogy ismét a régi alakomat lássam a tükörben. Szerinte minden időmet a gyerekeknek kellene szentelnem.
 13. Nincs lehetőségem kimozdulni itthonról, ezért az egyetlen kapocs a világgal a telefonom. Igen, gyakran beszélek a barátnőimmel és szívesen olvasgatok, böngészek. Szerintem ez nem gond, minden anyuka a telefonján lóg.

Egy-egy nap után alig várom, hogy hazaérjen a társam és végre vegye át tőlem egy kicsit a gyerekeket. Beszélgessen velem felnőtt módon, meséljen mi minden történt vele. Értse meg, hogy nem egyszerű bevásárolni, főzni, takarítani, mosni, vasalni és a kicsiket lefoglalni.

Ha hazaér sokszor feszült. Bosszankodik, hogy szalad a lakás, hogy elfelejtettem elintézni valamit, vagy éppen nyűgösek a gyerekek. Látom, hogy annak örülne a legjobban, ha békén hagynám. Nem érti, mi a gondom, nem hallgat meg.

Tudom, hogy rengeteget dolgozik, és neki is a család az első. De ha így haladunk lassan már nem lesz miért dolgoznia.
Nem érzi, hogy ő hiányzik nekem a legjobban!

Ezeket a mondatokat és gondolatokat kivétel nélkül a klienseimtől hallottam.

Ha szeretnéd látni a másik oldalt is: https://noatet.hu/2018/07/06/milyen-kihivasokkal-kuzdenek-a-kisgyerekes-parok-ferfi-oldal/

Ha kíváncsi vagy, hogy mit lehet tenni ebben a helyzetben: https://noatet.hu/parkapcsolati-tanacsadas/