Keresztúri-Tóth Kriszta

Mentálhigiénés tanácsadó szakember, kapcsolat mediátor,  Prepare/Enrich párkapcsolati tanácsadó 

Még egészen kicsi voltam, amikor kiderült, hogy én segítő  típusú ember vagyok, aki ezen a területen fogja megtalálni a helyét a világban. Későn érő típus voltam, és szerettem tervezni. Persze azt, hogy a gyereklányból nővé válás útja egészen másképp alakul, mint ahogyan azt megálmodtam, akkor még nem sejtettem.  Át kellett élnem azokat a szituációkat, amelyeket  sok-sok nő megtapasztal a világon. A barátok megismerését, a viszonzott és a viszonzatlan szerelmet, a párkeresést és a pártalálást, a költözéseket, munkahely váltását, a babavárást, a szülést, a kisgyermekekkel otthon töltött éveket, önmagam elvesztését és megtalálását, régi barátok elengedését,  szülő, és társ  eltemetését, és még sorolhatnám…

Mire megszülettek a gyerekeim, már sok tapasztalatot szereztem, és több újrakezdésen voltam túl. Ennek ellenére szembe találtam magam egy sor olyan kérdéssel, amivel sokan találkoznak: az önértékelésem, a szerepeim összeegyeztetése, az időgazdálkodás, a párkapcsolatom ápolása, a feltöltődés lehetőségei stb. Rengeteg kért és főleg kéretlen tanács zúdult rám, hogyan kellene ezeket megoldanom. Mondanom sem kell, hogy ezek a tanácsok a legtöbb esetben szöges ellentétben álltak egymással. Szerencsére korábbi tapasztalataimból tudtam, hogy itt én vagyok a kulcs a megoldáshoz. Akkor tudok ezekben a kérdésekben magabiztosan döntést hozni, és aztán ezeket megvalósítani, ha én rendben vagyok lelkileg, szellemileg, testileg.

Tudom, hogy ez nem megy egyik pillanatról a másikra, ez hosszabb folyamat, meg kell dolgozni érte. Sajnos, nem kaphatod meg mástól ajándékba, hiába várod. De ha meg van benned az elhatározás, hogy változtatni szeretnél a jelenlegi helyzeteden, akkor sikerülhet!

Hiszem, hogy magadnak, és a szeretteidnek a legtöbbet akkor adhatod, ha békében élsz önmagaddal, és a helyeden érzed magad.

Hiszem, ha változni, változtatni szeretnél, akkor sikerülni fog.

Hiszem, ha egy kapcsolaton mindkét fél szeretne javítani, akkor van esély a sikerre.

Tanulmányok:

 • 2022 Károli Gáspár Református Egyetem, Pszichológia Intézet  – Mentálhigiénés segítő szakember (folyamatban)
 • 2021 Önismereti csoport (pszichodráma, művészetterápia) – Virág Edit, Nyáry Péter
 • 2021 Károli Gáspár Református Egyetem, Pszichológia Intézet – Online mentálhigiénés tanácsadó szakember
 • 2019 Érzelmi Fókuszú Csalás- és Párterápiás Alapítvány – Hogyan dolgozzunk a szexualitást érintő problémákkal és függőségekkel az ÉFT módszerével
 • 2018 Érzelmi Fókuszú Család-és Párterápiás Alapítvány – Hold me tight! (Ölelj át!) csoportvezetői képzés
 • 2018 Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézet – Érzelmekre Fókuszáló Párterápiás képzés (ÉFT)
 • 2016 Ketten Együtt Házassági Műhely – Prepare/Enrich tanácsadó http://www.kettenegyutt.hu/tanacsadok/kereszturi.php
 • 2014 Roobycon Consulting – Asszertív kommunikáció, tranzakcióanalízis
 • 2012 Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány – Mediátor
 • 2012 Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány  – Life coach
 • 2000-2002 Budapesti Műszaki Egyetem – pedagógus szakvizsga, oktatási vezető
 • 1987-92 Kossuth Lajos Tudományegyetem – középiskolai tanár