Nő a tét a párkapcsolatodban!

Egyre többet nyerhetsz és egyre többet veszíthetsz!

Ahogyan telnek az évek, úgy nő a tét is az élet szinte minden területén, többek között a párkapcsolatokban is.

Nő a tét, mert egyre többet lehet nyerni vagy veszíteni egy-egy döntéssel. Ezért nem mindegy, hogy mennyire megfontoltan, vagy éppen elhamarkodottan lépsz.

Egy párkapcsolat az élet nagyon sok más területére is hat. Jó és rossz értelemben egyaránt.

A pozitív hatásokról itt olvashatsz bővebben: https://noatet.hu/2018/07/08/mit-adhat-egy-boldog-parkapcsolat/

Sajnos, az ellenkezője is igaz a fenti felsorolásnak.

Mindannyian megtapasztaltuk már valószínűleg, hogy ha otthon rendben van minden, akkor az mekkora erőt tud adni a többi területen felmerülő problémák megoldásához. Azonban egy párkapcsolati válság közepén rendkívül nehéz másra koncentrálni.

Az évek haladtával egyre több tényezőt kell figyelembe venni egy-egy döntés meghozatalakor. Kezdetben a párkapcsolatok nagy részében viszonylag kevés tényezővel kell számolni. Később megkerülhetetlen lesz, hogy ne gondolja végig a pár két tagja, vajon milyen hatással lesz a változás a gyerekekre. Milyen párkapcsolati mintát látnak majd? Mit tanulhatnak szüleik példájából, hogyan kell megküzdeni egy ilyen krízissel?  Hogyan befolyásolja majd a két ember anyagi helyzetét?  Hogyan hat a karrierjükre, meg tudják-e tartani a munkahelyüket? Mi történik majd a tágabb családi és baráti kapcsolatokkal? stb.

Egyre nő a tét, egyre többet lehet nyerni azzal, ha valaki egy jól működő, megbízható, boldog párkapcsolatban él. Ugyanakkor sokat lehet veszíteni is.

Természetesen nem minden párkapcsolat menthető. Vannak olyan szituációk, amikor mindkét fél a különválással jár a legjobban. Azonban ilyen esetekben is fontos, hogy a döntést tudatosan hozzák meg, az összes tényezőt és következményt mérlegelve.