Milyen kihívásokkal küzdenek a kisgyerekes párok? Férfi oldal

A gyerek, vagy gyerekek születése gyökeresen megváltoztatja a hétköznapokat.

Szerencsés esetben olyan pár vállal gyereket vagy gyerekeket, akik között minden rendben van. Még egy ilyen jól működő kapcsolatot is képes megtépázni a gyerekek érkezése. Gyakran azonban már a gyerekek születése előtt is súlyos problémák vannak. Ilyen esetben a konfliktusok egyre gyakoribbá válnak.

Mi minden változik?
Most következzen a férfi oldal:

1. Szeretek emberek között lenni, ismerkedni, beszélgetni a munkánk is ilyen. Mióta megszülettek a gyerekek a társam, mintha belassult volna. Imádtam, hogy olyan pörgős. Nem értem, mi lett vele?

2. Most gyakorlatilag non-stop szolgálatban vagyunk. Nehéz azt megélni, hogy nem tudok lazítani, mert bármikor szükség lehet rám.

3. Hiányolja a saját időt. Megértem, nekem is szükségem lenne a régi társaságomra, a saját programjaimra, de most egyszerűen nem fér bele.

4. Folyamatosan panaszkodik, hogy bezárva érzi magát. Értem, de ez egy ilyen élethelyzet, nem tudok itthon maradni. Úgy gondolom, ezen más is átesett. Sajnálom, hogy nem tudok ezen segíteni. A gyerekeket nem bízza rám. Mondván, nem tudom majd úgy sem megoldani a felmerülő problémákat.

5. Nehezen vállalom be  a gyerekeket. Tudom, hogy a feleségem azt szeretné, hogy én segítsek többet, de bizonytalan vagyok és inkább segítséget kérek a nagyszülőktől..

6. Amíg dolgoztam a házimunkát megosztottuk. Mióta otthon van  a gyerekekkel úgy gondolom, ez is belefér az idejébe. OK, néha segítek, de én mégis csak dolgozom.

7. Régen nem foglalkoztatta ennyire, hogy mások hogyan gondolkodnak róla. Most megpróbál megfelelni a a nagyszülőknek, a gyerekorvosnak stb. Úgy érzem, hogy mindenki fontosabb nálam.

8. Mindenki jó tanácsokkal bombáz bennünket, de ezek egymásnak totálisan ellenmondanak. A párom teljesen elbizonytalanodott, pedig korábban magabiztosan intézte a dolgait. Sokszor tőlem várja a megoldást, de én sem tudom a tuti válaszokat.

9. A gyerekek születése előtt sok időt töltöttünk együtt, most szinte alig találkozunk. Én korán kelek, akkor ő még alszik az éjszakai műszak miatt. Este közösen fürdetünk, fektetünk de van, hogy mire kijön a gyerekektől én már alszom.

10. Szülés előtt nem volt gond a házasélettel, most azonban a párom annyira kimerült és kedvetlen ezen a téren, hogy egyre frusztráltabb vagyok. Folyamatosan elutasítja a közeledésemet. Ez persze örökös konfliktusforrás kettőnk között.

11. A gyerekek érkezése előtt a feleségem nagyon csinos volt, sok időt és energiát szánt magára. Most rajta maradtak a kilók. Nincs ideje magára, nincs ideje mozogni. Kicsit becsapva érzem magam.

12. A párom mióta szült sokkal több időt tölt azzal, hogy csinos legyen. Úgy érzem, helyesebb lenne, ha ezt a sok energiát a gyerekekre fordítaná.

13. A feleségem mióta otthon van a gyerekekkel egyre többet nyomkodja a telefonját. Több órát. Azt mondja, ez az egyetlen kapocs a külvilág felé. Szerintem túlzásba viszi.

Egy-egy nap után alig várom, hogy hazaérjek és végre egy kis nyugalom legyen körülöttem. Nem akarok beszélgetni, örülök, hogy vége a napnak és nem szeretném még egyszer átrágni a történteket. Értse meg, hogy nem egyszerű folyamatosan azon agyalni, hogy szinte minden anyagi terhet nekem kell megoldanom. Korábban éppen munkahelyet akartam váltani de ebben a helyzetben nem merek mozdulni.

Sokszor feszült, amikor hazaérek. Bosszant, hogy szalad a lakás, hogy elfelejtette elintézni a megbeszélteket. Van, hogy a gyerekekhez sincs annyi türelmem, amennyit szeretnék. Látom, hogy annak örülne a legjobban, ha többet segítenék, ha átvenném a gyerekeket, de hulla fáradt vagyok. Nem érti mi a gondom, nem hallgat meg.

Tudom, hogy rengeteget dolgozik, és neki is a család az első. De ha így haladunk lassan már nem lesz miért dolgoznia.
Nem érzi, hogy ő hiányzik nekem a legjobban!

Ezeket a mondatokat és gondolatokat kivétel nélkül a klienseimtől hallottam.

Ha szeretnéd látni a másik oldalt is:

Ha kíváncsi vagy, hogy mit lehet tenni ebben a helyzetben: https://noatet.hu/parkapcsolati-tanacsadas/