PREPARE/ENRICH (Felkészítés/Gazdagítás)

 

A Prepare/Enrich egy párkapcsolati diagnosztikai teszt, és egyben tanácsadói program, amelyet az Egyesült Államokban dolgoztak ki.

A tesztet, és a programot David H. Olson, Ph.D., a Minnesotai Egyetem Családszociológiai Tanszékének Professzora készítette az 1968-ban. Az első verziót folyamatosan bővítették, átalakították. A tesztet eddig világszerte több mint 2,5 millió párnak töltötte ki.

Differenciált kérdéssor biztosítja, hogy mindenki a saját élethelyzetének megfelelő kérdéseket kapja.

Mit vizsgál a teszt?

A teszt objektív módon segít a kapcsolat lényeges pontjainak felismerésében. Segítségével egy jó kapcsolat a tudatosítás, és a megelőzés/felkészülés folyamataival még jobbá tehető. Válság esetén pedig segít, hogy a krízist egyfajta lehetőségként éljék meg a párok.

A teszt 165 kérdésből áll (kitöltése kb. 40-45 perc), amelynek eredménye egy 15 oldalas elemzés a pár kapcsolatának lényeges pontjairól.

A párkapcsolat mely területeit vizsgálja a teszt?

személyiség, kommunikáció, konfliktuskezelés, pénzügyek, szabadidő, szexualitás, gyerekek és szülői szerep, család és barátok, a szerepértelmezés és a lelkiség.

A részletes kiértékelés információkat tartalmaz az idealisztikus torzulásról, a házasság iránti elvárásokról, házassági megelégedettség szintjéről és a származási családok szerkezetéről is.

A teszt láthatóvá teszi a párkapcsolat erősségeit és növekedési területeit, valamint megmutatja, hogy a pár tagjai miben értenek egyet, és miben vallanak egymástól eltérő nézeteket.

A pár tanácsokat kap a hatékonyabb kommunikáció, és konfliktuskezelés fejlesztésére.

Tudatosítja azokat a tapasztalatokat, mintákat, beidegződéseket, meggyőződéseket) amelyet a pár tagjai magukkal hoztak a kapcsolatba származási családjukból. (A családból, ahol felnőttek)

A tanácsadó a teszt alapján állít össze a pár részére, személyre szabott tanácsadási programot.

Jelenleg 4 teszt csomag áll a párok rendelkezésére:

PREPARE: házasság előtt álló gyermektelen párok részére
PREPARE MK: házasság előtt álló párok részére, akik közül legalább egyik félnek van gyermeke egy korábbi partnertől (mozaikcsalád)
ENRICH: házas- vagy együtt élő párok részére
MATE: 50 év feletti párok részére

A tesztek elérhetőek online és papír alapú verzióban is.

A Prepare/Enrich tanácsadások jellemzői:

  •  A konzultációkon lehetőség nyílik az őszinte, nyílt kommunikációra, ami otthon, a megszokott környezetben nem mindig sikerül.
  • A kiértékelés számítógép segítségével a PREPARE / ENRICH németországi központjában történik. Az eljárás tudományos megbízhatóságát szaklapokban megjelent tanulmányok hosszú sora támasztja alá. A teszt eredményeinek megbeszélését, valamint a hozzá tartozó tanácsadást csak speciálisan képzett szakemberek végezhetik.
  • Az értékelésre elküldött teszteken nevek helyett ügyfélszámok szerepelnek, amelyekről csak a tanácsadó tudja, hogy kihez tartozik, így biztosak lehettek abban, hogy semmilyen információ nem kerülhet illetéktelen személyhez.
  • A tanácsadókat titoktartási kötelezettség terheli, valamint a párok világnézetének tiszteletben tartása alapkövetelmény minden PREPARE / ENRICH tanácsadó számára.
További információ:

http://prepare-enrich.com

A Prepare/Enrich magyarországi képviselője: Ketten Együtt Házassági Műhely. A jogtulajdonos Life Innovations Ltd. a PREPARE / ENRICH képviseletére Magyarországon a Ketten Együtt Házassági Műhelyt bízta meg.

A párkapcsolati tanácsadás költségeit itt találod:

Díjak

Szeretnéd megmenteni a párkapcsolatotokat?

Keress bátran!