Legjobb párkapcsolati tesztek

Kíváncsi vagy mit tudhatsz meg egy tesztből a párkapcsolatotokról, magadról és a társadról?

Nagyon sok olyan teszt érhető el a világhálón, amely a személyiséget illetve a párkapcsolatokat vizsgálja. Nagyrészük inkább egyfajta szórakoztatásra alkalmas, mintsem arra, hogy valaki messzemenő tanulságokat vonjon le belőle.

Ha igazán komoly, validált, tudományos módszerekkel elkészített teszteket szeretnél kitölteni, akkor a következőket ajánlom Neked,  találsz közöttük online és papíralapú, ingyenes és térítéses verziókat:

1. 5 szeretnyelv teszt

http://www.szeretetnyelvek.hu (ingyenes)
Ahhoz, hogy egy párkapcsolat jól működjön és mindkét fél szeretettnek érezze magát, illetve a társa számára egyértelműen ki tudja mutatni a szeretetét, szükséges ismerniük egymás szeretetnyelvét. Gyakran megtörténik, hogy két ember szereti egymást, de még sem érzik magukat jól a kapcsolatukban. Ennek az egyik oka lehet, hogy bár folyamatosan küldik a jeleket a saját szeretetnyelvükön a társuk felé, de az a másik embernek nehezen vagy egyáltalán nem értelmezhető. Ebből keletkeznek konfliktusok, amelyek egyre inkább mélyülnek az idő elteltével. A saját és a társunk szeretetnyelvének megismerésével lehetővé válik a pontosabb megértés, elfogadás.

2. MBTI

http://www.16personalities.com/hu (ingyenes)
Egy kiegyensúlyozott párkapcsolat egyik alapja, hogy mindkét embernek helyes önismerete és önértékelése legyen. Ha ez sérül valamelyik fél esetében, akkor még nagyobb figyelem szükséges egymás irányába. Ez a teszt egy általánosan elfogadott személyiség teszt (Myers–Briggs) amely kitöltése után izgalmas részleteket tudhatunk meg saját magunkról és a társunkról.

3. John M. Gottman, Nan Silver: A jól működő házasság 7 alapelve (Kulcslyuk kiadó, 2016)

Az amerikai pszichológus szerző a párkapcsolatok területén világszerte szaktekintélynek számít. Tudományos kutatásait több évtizede végzi. A könyvben található tesztek (szeretet mélysége, befolyásolhatóság, megbecsülés, figyelemelterelés stb.) kitöltésével sok-sok újdonságot és elgondolkodtató értékeléseket tudhattok meg magatokról és a párkapcsolatotokról.

4. Prepare/Enrich

http://www.kapcsolatleltar.hu (ingyenes)
Egy párkapcsolatban nagyon fontos, hogy a két fél hogyan gondolkodik a különböző párkapcsolati területekről, illetve hogyan érzi magát, mennyire elégedett. Ez a teszt a párkapcsolat több területét vizsgálja. Egyedül álló abból a szempontból, hogy nem csak az adott párkapcsolatról informál de a két fél származási családját is összehasonlítja bizonyos szempontokból. Összegzi a két fél válaszait és ez alapján feladatokat ad és kérdéseket tesz fel. Ezek segítségével ketten is értékelhetitek az elemzést, vagy kérhetitek egy képzett szakember támogatását is.  Segítségével könnyebben tisztázhatók a félreértések, és egyszerűbbé válhat a kommunikáció.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük